Wegens het coronavirus is cocoon2440 momenteel gesloten. 
Wegens de recente bijsturing van de veiligheidsraad worden er ook geen opdrachten om te 3D printen, lasercutten of thermovormen meer aangenomen.

 

Ontdek jezelf,

begin bij de wereld

in cocoon2440

KU Leuven Geel zet sterk in op Innovatie in samenwerking met bedrijven

Innovatie Academie van start in cocoon2440

 

Specialisten van Griffith Foods, i-Propeller, Lutosa, Colruyt Group, McCain, Taura en KBC verzorgen samen het unieke programma van de Innovation Academy in cocoon2440 aan de KU Leuven in Geel.

“Bedenk een nieuw voedingsmiddel met een beperkte ecologische impact.” Dat was kort en bondig de boodschap waarmee Prof Johan Claes zijn studenten Industrieel Ingenieur in de Voedingsindustie op de KU Leuven campus in Geel na hun eerste lesdag naar huis stuurde. “En kom ons in december het product tonen waarmee jullie de wereld gaan veroveren”, riep hij hen nog na.

Het programma loopt gedurende het eerste semester, en eindigt op woensdag 11 december met een pitchcafé waar de studenten hun innovatieve producten en concepten zullen voorstellen aan docenten, coaches, pers en publiek. “Vergelijk het met de Leeuwenkuil op TV”, knipoogt Prof Claes.

Er zijn verschillende algemene modules waar ook andere jongeren gratis aan kunnen deelnemen.

Interesse? Neem conctact op met rita.thijs@kuleuven.be of eric.lens@kuleuven.be

Meer info       Agenda

 

 

 

De studenten van KU Leuven winnen de Ecotropheliawedstrijd 2019. Een herhaling van het succes in 2018. De Innovatie Academie zal de studenten voorbereiden op de Ecotropheliawedstrijd 2020.

 

 

In de kijker

Op 5 oktober 2018 opende KU Leuven in de Stationsstraat 24 in Geel een co-working-, co-creation- en ondernemerschapsruimte, cocoon2440.
Het cocoon2440-initiatief is gegroeid uit het EFRO Startup 2440 project waarin zowel KU Leuven, de stad Geel, het jeugdhuis “De Vonk” en Thomas More participeren. Het cocoon2440-initiatief wil het ondernemerschap bij studenten en jongeren aanmoedigen en ondersteunen. Anderzijds wil KU Leuven Campus Geel als wetenschappelijk en technologisch kenniscentrum inzetten op het ontwikkelen van innovatieve projecten. ​​​​​​

Verder lezen

Co-working, co-creation en ondernemerschap

Met cocoon2440 willen we de wereld van wetenschap en technologie en het ondernemerschap dichter bij elkaar brengen en stimuleren. Een goed technologisch idee is immers pas innovatief wanneer het daadwerkelijk in de praktijk kan gebracht worden. Het luik ondernemerschap is een belangrijke pijler voor innovatie.

Via verschillende initiatieven in het pand willen we diverse groepen warm maken voor wetenschap, technologie en ondernemerschap. We richten ons niet alleen tot de KU Leuven-studenten, maar wensen een kruisbestuiving met andere groepen zoals de Thomas More-studenten, leerlingen van het secundair onderwijs, jonge ondernemers, bedrijven en de gewone burger te realiseren.

 

Campusvoorzitter Paul Leroux


“Aan onze Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen studeren industrieel ingenieurs af die een hoogstaande technologische opleiding genoten en bijgevolg door het bedrijfsleven erg gegeerd zijn. We zetten in onze Faculteit en op Campus Geel volop in op het vormen van ondernemende ingenieurs. 

Technische kennis is en blijft uiteraard een conditio sine qua non, maar het bedrijfsleven kijkt vooral uit naar industrieel ingenieurs die meer in hun mars hebben: sociale en communicatieve vaardigheden, teamwerk, zin voor initiatief en economische basiskennis, in één woord ondernemerschap. De technologie en de economie worden immers hoe langer hoe meer globaal, en daar willen we op inspelen en blijven op anticiperen. Met cocoon2440 wil KU Leuven hier in de stad en de regio een kennis hub uitbouwen waar ondernemerschap en innovatie centraal staan.”

 

 

Onze activiteiten

Van creatief atelier tot een business pitch met coaching erbovenop. cocoon2440 biedt het je allemaal.

Ontdek de activiteiten

 

 

Ons aanbod

285m² inspiratie voor creatie, samenwerking en ondernemerschap.

interesse?

 

 

Uw impressie

Er worden tijdens de activiteiten en evenementen foto's genomen om je een impressie te geven van de sfeer en de mogelijkheden in cocoon2440.

 

IN MEMORIAM - Marc Geerinckx - Mede-oprichter van cocoon2440 (17/11/1962 - 21/11/2018)

Marc Geerinckx  


Marc Geerinckx, één van de drijvende krachten van cocoon2440 is plots en onverwacht van ons weggerukt. 
Marc, je zat vol plannen en boordevol energie voor het uitbouwen van cocoon2440. Met een ongebreideld enthousiasme en een ongelooflijk positivisme werkten wij samen aan de opstart en uitbouw van cocoon2440. Nu laat je een plotse en onbegrijpbare leegte achter. We zullen verder moeten gaan, zonder de steunpilaar die je was.  

Verder lezen

 

Onze EFRO STARTUP 2440 partners