U bent hier: Home / Nieuws / Succesvolle editie van de wedstrijd « Haal meer uit beton »

Succesvolle editie van de wedstrijd « Haal meer uit beton »

Technologiecampus Oostende - 29 november 2016

Persbericht

De Federatie van de Betonindustrie (FEBE) maakte op 29 november in de AP-Hogeschool Antwerpen de 8 laureaten van de wedstrijd "Haal meer uit Beton bekend. In de periode van 3 oktober tot 29 november 2016 beantwoordden de deelnemende studenten 40 vragen met betrekking tot het ontwerpen met prefab beton. De 8 besten werden beloond met een studiereis doorheen Europa.

De Federatie van de Betonindustrie organiseerde dit jaar de 4-de editie van haar wedstrijd « Haal meer uit Beton ». Deze online wedstrijd peilt naar de kennis omtrent prefab beton bij de Belgische studenten in de bouw gerelateerde opleidingen. De beloning: een studiereis doorheen Europa voor de top 8 om de meest uitdagende realisaties in prefab beton te ontdekken.

De wedstrijd kon op veel bijval rekenen. 229 toekomstig bouwprofessionals trachtten een ticket voor deze reis te bemachtigen.

De winnaars zijn Tomas Bauwens (Universiteit Gent), Hendrik Hendrickx en Thomas Plumet (KU Leuven), Bram Verheyen (Universiteit Antwerpen), Maximilien Van Hecke en Romain Angonèse (Haute École de la province de Liège), Chloé Vanhoutte (l’ECAM Bruxelles) en Simon Hissette (Haute École Robert Schuman).

De studiereis vindt plaats begin 2017.