U bent hier: Home / Nieuws / readySTEMgo: succesfactoren in de W&T-opleidingen

readySTEMgo: succesfactoren in de W&T-opleidingen

Groep W&T - 16 februari 2017

Het readySTEMgo project is erop gericht om studenten met een verhoogd risico op uitval in het eerste jaar W&T (industrieel ingenieur, burgerlijk ingenieur, bio-ingenieur, en wetenschapper) in een vroegtijdig stadium van de opleiding te identificeren.

In dit kader werd er een gedetailleerd instroomprofiel opgesteld van 1521 generatiestudenten in het academiejaar 2015-2016 op het vlak  van zowel cognitieve als niet-cognitieve factoren. Op basis van de behaalde examenresultaten na de eerste en tweede zittijd werden de belangrijkste succesfactoren per opleiding bepaald. Momenteel worden er opleidingsspecifieke infographics ontwikkeld die tijdens SID-in’s en andere infomomenten door informanten kunnen gehanteerd worden om leerlingen op basis van cijfermateriaal gericht te adviseren bij hun studiekeuze.