U bent hier: Home / Nieuws / Punch 1 Solar Car op grootste showroom van het land

Punch 1 Solar Car op grootste showroom van het land

Campus Groep T Leuven - 14-22 januari 2017

De Belgische zonnewagen “Punch One” stond de afgelopen 10 dagen op het Autosalon in Brussel, waar maar liefst 435.000 mensen hem gezien hebben. De reacties van het publiek waren uitbundig bij het horen van de specificaties van dit technologisch hoogstandje. De zuinigste wagen van het salon haalt een topsnelheid van 120 km per uur, is volledig elektrisch en weegt slechts 165 kg.

Punch One heeft in 2015 deelgenomen aan het wereldkampioenschap voor zonnewagens in Australië, waar hij na 3021 km op de 5e plaats geëindigd is.  Dit jaar doet het Punch Powertrain Solar Team weer mee aan deze ambitieuze wedstrijd in oktober. Het team zal volop voor de wereldtitel gaan, die ze nog nooit eerder hebben kunnen bemachtigen. “We staan voor op onze strakke planning. De design fase loopt ten einde en het team kan bijna beginnen aan de productie van de volgende zonnewagen.”, vertelt Thierry Garritsen, de woordvoerder van het Punch Powertrain Solar Team.

Onder de bezoekers zaten ook enkele politici die duidelijk onder de indruk waren van dit project. O.a. Kris Peters, Bart Tommelein, François Belot en het Vlaamse Parlement stonden versteld van de zonnewagen. Ze moedigen het nieuwe team aan om voor de eerste plaats te gaan in hun volgende wedstrijd. Prinses Astrid van België was benieuwd naar de binnenkant van de wagen. Na een grondige inspectie begreep ze waarom de chauffeur maximaal 1m90 lang mag zijn en 80 kg mag wegen.