U bent hier: Home / Nieuws / Plechtige promotie TC De Nayer - 30 juni 2016

Plechtige promotie TC De Nayer - 30 juni 2016

Technologiecampus De Nayer - 30 juni 2016

Op donderdag 30 juni 2016 heeft de plechtige promotie van Technologiecampus De Nayer plaatsgevonden.  De studenten worden op deze dag gevierd voor het behalen van hun diploma industriële wetenschappen.

Al vroeg zijn verschillende studenten met hun ouders aangekomen om de promotie bij te wonen. Zij werden begroet door enkele medewerkers van IE-net en de alumniwerking en konden hier hun gegevens nakijken.

Verwelkoming Bert Lauwers

Met een academische kwartiertje vertraging is de promotie van start gegaan. Allereerst begroette de campusvoorzitter Bert Lauwers de studenten, hun ouders en enkele speciaal genodigden zoals de schepen van onderwijs van Sint-Katelijne-Waver Ronny Slootmans. Bert Lauwers begroet de studenten voor een laatste keer als campusvoorzitter want komend academiejaar wordt hij de nieuwe decaan van de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen.

Bert Lauwers omschrijft industrieel ingenieurs als iemand die een toepassingsgerichte academische ingenieursvorming genoten heeft, iemand die initiatieef neemt, creatief is en een dosis ondernemerschap heeft. Onze pas afgestudeerden staan aan het begin van technologische innovaties en concrete oplossing.

Als pas afgestudeerde ben je niet enkel industrieel ingenieur, je maakt vanaf nu ook deel uit van de alumni van KU Leuven. Via de alumnivereniging en IE-net kan je netwerken, bijscholen, interessante studiedagen volgen, ...

Ook een laatste speech van decaan Kris Willems

De huidige decaan Kris Willems heeft onze studenten ook voor een laatste keer toegesproken. Hij vertrekt binnenkort op pensioen.

Proclamatie en studieprijzen

Na de verwelkomingsspeeches komt het moment waarop elke student wacht: de proclamatie. Onze voorzitter van de examencommissie heeft de eer om de namen van de geslaagden met hun graad voor te lezen en ze officieel welkom te heten als industrieel ingenieur. Je merkt aan het luide (en soms te vroege) applause dat de ouders van onze studenten heel erg trots zijn op hun zoon of dochter.

Elke jaar wordt de Willy Asselman-award uitgereikt. Deze award is voor studenten die een excellent studieweg hebben afgelegd en die een al even excellente masterproef hebben ingediend. De genomineerden van dit jaar zijn Jonas Douchy (bouwkunde), Giel-Jan Vanderzypen (elektromechanica) en Sam Melsen (elektronica-ICT). Van alle genomineerden kan Giel-Jan er helaas niet bij zijn omdat hij op hetzelfde moment de nieuwe racewagen van Formula Electric Belgium aan het voorstellen was.

Uit deze genomineerden is Sam Melsen als winnaar verkozen worden. Hij mag een certificaat in ontvangst nemen en 1000 euro. Aangezien hij een grote interesse heeft voor elektrische gitaren is de kans groot dat een deel van het prijzen geld naar deze hobby gaat. De andere genomineerden krijgen van de campus nog een kleine attentie als beloning voor hun masterproef en nominatie.

Naast de Willy Asselman-award werd ook de KVCV award voor een chemie student uitgereikt. Deze award biedt de winnaar verschillende lidmaatschappen voor het komende jaar. De winnaar van deze award is Hannah Milh.

Afscheid van een campus

Na de proclamatie zitten er geen studenten meer in de aula. De student is industrieel ingenieur geworden en wie beter dan een pas benoemde industrieel ingenieur om op gepast wijze zijn mede-ingenieurs toe te spreken. Dit jaar viel deze eer aan Yassine Akarkach van de opleiding bouwkunde. Hij sprak de zaal toe met wijze worden en een hoopvolle toekomst.

De rector spreekt

Na de student was het de beurt aan Rik Torfs, rector van KU Leuven, om de nieuwe lading industrieel ingenieurs toe te spreken. Dat ging echter niet zonder slag of stoot. De rector kwam namelijk van een proclamatie van Leuven en met Rock Werchter was er veel verkeer op de baan. Al een geluk stonden onze goede muzikanten klaar om ons publiek van muziek te laten genieten terwijl de rector naar De Nayer racette. Bij aankomst werd Rik Torfs met applaus onthaald. Hij bracht een prachtige speech die meermaals op de lachspieren werkte.

Receptie

Als laatste neemt Bert Lauwers nog even het woord om daarna de start van de receptie aan te kondigen. De ouders konden direct genieten van de receptie maar de nieuwe industrieel ingenieurs moeste eerst nog een paar belangrijke taken uitvoeren: op de foto staan en hun getuigschrift afhalen. Het één was voor sommigen al leuker dan het ander.

Nu alle officiele taken afgerond zijn, was het tijd om te genieten van een welverdiende receptie.

Speciale dank aan

Een speciale dank gaat uit naar Joris Verheyden. Hij heeft zich vrijwillig aangeboden om alle sprekers aan elkaar te praten. Een taak die hij voorbeeldig heeft uitgevoerd.

Ook een dank-je-wel aan het muziekbandje bestaande uit Toon Goedemé (gitaar), Katrien Van Stappen (viool), Fran De Cock (viool) en Véronique Cluysse (klarinet) voor hun mooie muziek en de vele bisnummers die zij hebben gespeeld terwijl we aan het wachtern waren op de rector.

Proficiat aan alle industrieel ingenieurs, Technologiecampus De Nayer, juni 2016!