U bent hier: Home / Nieuws / Jobbeurs Campus Groep T Leuven nu al volzet

Jobbeurs Campus Groep T Leuven nu al volzet

Campus Groep T Leuven - 21 december 2016

Leuven. De Ondernemersdag van de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen op Campus Groep T heeft pas plaats midden februari 2017, maar is nu al weken volgeboekt. Tientallen bedrijven staan inmiddels op de wachtlijst.

Ingenieurs – vooral dan industrieel ingenieurs – blijven goed in de markt liggen. Dat bleek eerder al uit cijfers van de VDAB en wordt nu nog maar eens bevestigd. Eind augustus 2016 waren er voor 1 500 werkzoekende industrieel ingenieurs meer dan 3 600 jobs beschikbaar. De schaarste aan industrieel ingenieurs – en technische profielen in het algemeen – noopt recruiters ertoe om almaar vroeger op zoek te gaan naar talent. En ook om creatief uit de hoek te komen om dat potentieel te detecteren.

Campus Groep T speelt hier op in. Door bijvoorbeeld van de Ondernemersdag ook een projectenmarkt te maken. Bedrijven kunnen er niet alleen jobs aanbieden maar ook stages, masterproeven en projecten waardoor ze potentieel talent vroeg op het spoor kunnen komen.

Het Postgraduaat Innoverend Ondernemen voor Ingenieurs is daar een goed voorbeeld van. Masterstudenten kunnen hun opleiding aanvullen met twee semesters in of i.s.m. ondernemingen. Zo krijgen toekomstige ingenieurs de kans om ambitieuze projecten te realiseren zoals de bouw van een zonnewagen, een supersnelle elektrische raceauto of ecologische schepen voor de binnenvaart.

De Ondernemersdag op Campus Groep T heeft overigens nog meer in petto. Ook industrieel ingenieurs die nog verder willen studeren of doctoreren vinden er hun gading op de stands van o.m. KU Leuven, U. Gent, Vlerick Business School en Antwerp Management School.

Wanneer?

woensdag 15 februari 2017, 13 – 17 uur