U bent hier: Home / Onderzoek / Health Engineering Technology

Health Engineering Technology

Hoe kan technologie zorgen voor een groter comfort, een betere gezondheid, veiligheid en meer welzijn in het algemeen? Dat is het actieterrein van de ‘health engineers’. Ze hebben zich georganiseerd in 3 multidisciplinaire onderzoeksgroepen.

Smart Instrumentation

Deze groep onderzoekt hoe het leven van ouderen of anders validen verbeterd kan worden door bepaalde fysieke functies te ondersteunen of zelfs helemaal te laten overnemen door mechanische of elektronische systemen. De expertise bestrijkt o.m. de biomechanica (fixatie van orthopedische implantaten), robotgestuurde chirurgie en medische apparatuur.

Contact

Kathleen Denis

Biomedical Engineering

Deze groep ontwikkelt technologieën om met behulp van stamcellen nieuwe huid of botweefsel te genereren. Het onderzoek spitst zich toe op het monitoren en controleren van de kwaliteit van celpopulaties in een preclinische omgeving.

Contact

Inge Holsbeeks
Veerle Bloemen

e-Media Lab

De onderzoeksactiviteiten omvatten nieuwe applicaties om met computers te interageren via o.m. bewegingssensoren, 3 D-camera’s, biosignalen. Het e-Media team ontwikkelde o.a. een computerinterface om via elektroden te communiceren met verlamde patiënten. Een andere toepassing is een computerspel dat nagaat of vijfjarige kleuters vatbaar zijn voor dyslexie.

Contact

Info

Vero Vanden Abeele - Luc Geurts

Het Health Engineering onderzoek gebeurt in nauwe samenwerking met research labs van KU Leuven, de Universitaire Ziekenhuizen en het Interuniversitair Micro-Elektronica Centrum IMEC.